top of page

Geitmyra Matkultursenter - juniorkokker (2025)

Geitmyra juniorkokker er et opplæringsprogram der ungdom lærer å lage mat, ta gode matvalg og får sin første jobb.

Geitmyra juniorkokker er et opplæringsprogram der ungdom lærer å lage mat, ta gode matvalg og får sin første jobb. Gode matvaner er viktig for god helse senere i livet, og tidlig jobberfaring bidrar til sterkere tilknytning til arbeidsmarkedet. Geitmyra juniorkokker leverer superdigg og bærekraftig mat til små og store begivenheter.

Geitmyra juniorkokker skal være en møteplass for ungdom med ulik bakgrunn. De skal rekruttere og ansette 250 ungdommer i alderen 14-19 år i en 3 år lang prosjektperiode. ⅓ av deltakerne er ungdom i fare for å falle ut av skole og arbeidsliv og rekrutteres gjennom offentlige og ideelle samarbeid.


Stiftelsen har tidligere støtter prosjektene "Turmatkokker i jobb" i 2021. Dette var et samarbeidsprosjekt mellom 10 fritidsklubber i Oslo og Geitmyra matkultursenter for barn.


Prosjektet kombinerer turmatkurs med betalt arbeid på fritidsklubber for utsatt ungdom. Prosjektet skal fremme turmatglede, mestringstillit og sosial kompetanse gjennom fellesskap ute i naturen. Gjennom 10 kursrekker over 6 kvelder for totalt 120 ungdommer skal Geitmyra lage næringsrik og digg turmat.


Ungdommene lærer gleden av å være utendørs, lage og spise mat ute, mathygiene, logistikk og å ta gode matvalg. Etter endt kursrekke får ungdommene tilbud om betalt arbeid på fritidsklubber med ansvar gjennomføring av turmat-aktiviteter for barn og unge, med lønn finansiert av bydelene. Slik kan ungdommene selv bli gode rollemodeller og være med på å skape trygge og inkluderende møteplasser for sine jevnaldrende ute i naturen.

Nettside:

Prosjektinfo

Byomfattende

Lokasjon

Ungdomsjobb

Formål

2021

Første tildeling

Bilder

bottom of page